Feminisme I

I Danmark tror vi, at vi har ligestilling. Hvor denne forestilling kommer fra, ved jeg ikke, men politisk er det svært at rejse en ligestillingsdagsorden. I hvert fald sker der stort set ingenting. Og det til trods for, at kvinder tjener mindre end mænd. Der er markant færre kvinder end mænd, der er professorer. Der er ikke ret mange kvinder i erhvervslivets bestyrelser. Og det er kvinder, der er utrygge, når de om aftenen skal gå gennem byen på vej hjem. Dette er et åbenlyst ulighedsproblem, og det skal vi – selvfølgelig – have gjort noget ved.

Sammen med to andre mænd har jeg startet en lille mandeklub, der skal undersøge den manglende ligestilling, måske især mandens rolle, og vi vil se, om vi med de midler, vi har til rådighed, kan fremme en bedre ligestillingsdebat. Det må gerne ende med ‘De midaldrende mænds manifest’, men nu må vi se, om vi når så langt.

Det første resultat af mandeklubbens arbejde er en artikel i Politiken. Den kan læses her.